Meeneemtransporteur

Principe

De meeneemtransporteur wordt toegepast voor het transport van stukgoederen. De stukgoederen glijden over een teflon coating terwijl ze worden voortgestuwd door meeneemhaken bevestigd op een ketting. Deze ketting is verzonken onder het teflon oppervlak waar de goederen over glijden.

Toepassing

Er wordt bijvoorbeeld voor een meeneemtransporteur gekozen wanneer goederen over een helling moeten worden getransporteerd. De meeneemhaken maken transport onder een grote hellingshoek mogelijk, ze zorgen er namelijk voor dat de goederen niet kunnen gaan glijden. Een andere situatie waarin een meeneemtransporteur uitkomst biedt, is wanneer de goederen op een vaste afstand van elkaar moeten worden getransporteerd. Omdat de meeneemhaken op een vaste afstand van elkaar gemonteerd zijn, worden de stukgoederen op een vaste onderlinge afstand aangeleverd op de eindbestemming of bij een volgend element in een transportsysteem.

Productvideo

Bij de meeneemtransporteur in het hieronder weergegeven filmpje kunnen de zijgeleidingsprofielen traploos worden versteld. Tevens is de meeneemtransporteur voorzien van een slipkoppeling wat de veiligheid van mens en product ten goede komt.Perspectieffoto van een meeneemtransporteur
 
Bovenaanzicht van een meeneemtransporteur
Klik om uit te vergroten