Traversewagen

Toepassing traversewagen

De Borst traversewagen kan worden ingezet wanneer er een grotere afstand overbrugd dient te worden, en wanneer er over die afstand geen pallets of stukgoederen hoeven te worden gebufferd. De traversewagen is in dit geval een voordeligere optie. De traversewagen heeft haar startpunt doorgaans op het uiteinde van een rollen- of kettingbaan. Vanuit dat punt kan de lading naar verschillende vervolgpunten voor het transport worden gebracht.
Een enkele traversewagen maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de goederen van meerdere parallel opgestelde productielijnen te transporteren naar een palletwikkelaar die in het verlengde van een van deze productielijnen staat opgesteld.

Opbouw traversewagen

De traversewagen is in de basis een platform op wielen, op dit platform kan een opbouw naar keuze worden gezet. Het platform kan geleid worden over een rails, of via geleidewieltjes die langs een profiel lopen. Op de traversewagen kunnen verschillende componenten gemonteerd worden, meestal is dit een ketting- of rollenbaan. In het voorbeeld dat op deze pagina weergegeven is ziet u dat er tevens een aandrukker op de traversewagen is gemonteerd. Deze aandrukker kan een gestapelde lading stevig op haar plek houden tijdens het versnellen en afremmen van de traversewagen. Deze aandrukker is een mooi voorbeeld van het maatwerk dat Borst kan leveren.


Traversewagen kettingbaan opbouw en aandrukker
Traversewagen met kettingbaan opbouw en pneumatische aandrukker
Traversewagen zonder opbouw   Binnenwerk van traversewagen met kettingbaan opbouw. De pneumatische cilinder dient om de kettingbaan lateraal te verplaatsen binnen de traversewagen   Binnenwerk van traversewagen met kettingbaan opbouw. De pneumatische cilinder dient om de kettingbaan lateraal te verplaatsen binnen de traversewagen  
Klik op de afbeeldingen om te vergroten