Projecten


Volautomatische palletwikkelaar met interne topveldispenser

Voor een fabrikant van emballageartikelen werd een volautomatische wikkelaar met interne topveldispenser gefabriceerd. Op de foto hieronder ziet u de FAT (Factory Acceptance Test) opstelling in onze productieruimte.

Werking
Bekijk video van P2500 volautomatische palletwikkelaar met interne topveldispenser De SealPerfect snij- en sealunit bevestigt de foliestreng aan de pallet en de wikkelcyclus gaat van start. Wanneer de foliewagen bovenaan de palletbelading is gearriveerd stopt het wikkelen kortstondig. Het topvel wordt nu tijdens de wikkelcyclus aangebracht op de pallet. Vervolgens gaat de draaiarm weer roteren totdat de foliewagen onderaan de pallet is aangekomen. De pallet is nu waterbestendig gewikkeld. De snij- en sealunit smelt de foliestreng vervolgens vast, en snijdt de folie af. De wikkelaar is klaar voor de volgende pallet.

Volautomatische palletwikkelaar met interne topveldispenser en SealPerfect snij- en sealunit.
Klik op de afbeeldingen voor een productvideo


Pallet dispenser met rollenbanen en foliewikkelaarRollenbanen met Pallet Dispenser

Voor een internationaal chemieconcern werd een oplossing geleverd bestaande uit een aantal segmenten rollenbaan, een haakse overzetter, een pallet dispenser en een draaitafel foliewikkelaar.

Werking
Bekijk video van project met P1500 draaitafel wikkelaar en pallet dispenser Automatische palletuitgifte wordt verzorgd door de pallet dispenser, een haakse overzetter met twee kettingstrengen verplaatst een leeg pallet van de dispenser naar de rollenbaan. Wanneer de pallet op de rollenbaan gezet is, wordt het pallet door een robot beladen met een viertal vaten. Vervolgens verplaatsen de rollenbanen de pallet richting een draaitafel foliewikkelaar van Borst Packaging Systems. Als de wikkelcyclus voltooid is wordt de pallet naar een afnamepunt van de automatische lijn gebracht.
Kettingbanen special met heftafel

Voor een autofabrikant werd een maatwerk oplossing ontworpen en gefabriceerd: Een systeem voor de aan- en afvoer van componenten naar een automatic storage and retrieval system (ASR).

Werking
Dit systeem kan de aan- en afvoer van goederen in twee richtingen verwerken. Met een heftafel kunnen de goederen op verschillende hoogtes het ASR systeem worden in- en uitgevoerd.

Kettingbaan Special - Overzichtsfoto

Kettingbaan Special - Geïntegreerde Heftafel   Kettingbaan Special - Detailfoto 2   Kettingbaan Special - Detailfoto 3
Klik op de afbeeldingen om uit te vergroten


Rollenbanen special

De onderstaande rollenbanen werden ontworpen om aansluiting te vinden bij de specifieke wensen van één van onze klanten.

Palletbaan special totaaloverzicht opstelling
 
Compleet opgebouwde special rollenbaan   Opengewerkte rollenbaan, kettingoverbrenging zichtbaar   Close-up van de kettingoverbrenging van een palletbaan  
Klik op de afbeeldingen om uit te vergroten


Kettingbanen special met traverse railsysteem en stopper

Borst ontwierp en fabriceerde een maatwerk oplossing met speciaal ontworpen kettingbanen.

Traverserails
Op de foto hier rechts ziet u een op maat geconstrueerde kettingbaan gemonteerd op een traversewagen.

Zijgeleiding
U ziet op de foto's verschillende technieken om de lading goed op de kettingbanen te positioneren. Op de onderstaande foto worden geleidingswielen gebruikt, op de foto onderin worden hoekprofielen aan weerszijde van de kettingstreng toegepast om de steunpunten van de lading op de ketting gecentreerd te houden.

Stopper
Waar bij simpel dozen transport een pneumatisch gestuurd metalen plaatje kan volstaan als stopper, ziet u op de foto links onderin dat er ook voor een meer robuuste oplossing gekozen kan worden. Wanneer zware ladingen tegen een stopper gepositioneerd moeten worden, dan vraagt dat om een adequate constructie.

Kettingbaan special op traverserails

Kettingbaan special met zijgeleidingswielen en stopper   Kettingbaan special met zijgeleidingsprofielen en stopper   Detailfoto van tandwiel met kettingspanner  
Klik op de afbeeldingen om uit te vergroten


Verzinkte uitvoering van P2500 foliewikkelaar

Om weerstand te bieden aan corrosieve omgevingen fabriceren wij foliewikkelaars en transportsystemen met een thermisch verzinkt frame en elektrolytisch verzinkte componenten.

Foliewikkelaar met thermisch verzinkt frame en elektrolytisch verzinkte componenten.
Klik om te vergroten


Palletwikkelaars in alternatieve kleuren

Sommige klanten hechten waarde aan uniformiteit in de kleuren van een transportsysteem of machinepark. Bij Borst werken wij daar graag aan mee, zo ook bij dit project waar wij onze wikkelaars van een afwijkende kleur hebben voorzien.

Foliewikkelaars in een afwijkende kleur.
Klik om te vergroten


Sorteersystemen met rollenbanen

Voor een groot sorteersysteem leverde Borst de bandaangedreven rollenbanen zoals afgebeeld op de onderstaande afbeelding. Over de banen worden dozen getransporteerd die door pushers op de juiste plaats van de baan worden gezet.

Rollenbanen voor een sorteersysteem
Klik om te vergroten


Snaaraangedreven rollenbaan met harmonicabaan

Het onderstaande rollenbaan bochtstuk ontvangt goederen van een bandaangedreven rollenbaan, het bochtstuk is snaaraangedreven en transporteert de goederen naar een aaneengesloten harmonicabaan. Deze harmonicabaan is flexibel en kan door logistiek medewerkers naar wens worden gepositioneerd.

Snaaraangedreven bochtstuk rollenbaan met harmonicabaan uitvoer
Klik om te vergroten